Poutala kuudes 500 metrillä ja yhteispisteissä viides Heerenveenissä ennen 1000 metriä

Miesten 500 metrillä nähtiin dramatiikkaa, kun yhteispisteissä kakkosena ollut ja kovasti maailmanmestaruudesta taistellut hollantilainen Jan Bos kaatui takasuoralla ja menetti pelin.

Kun hänen parinsa ja yhteispisteissä johdossa ollut Jeremy Wotherspoon luisteli hyvin ajan 34,96, tarttui kanadalainen Wotherspoon mestaruuteen kovalla otteella. 500 metrin nopein oli hyvällä 34,85 ajalla viimevuotinen maailmanmestari korealainen Kyou-Hyuk Lee.

Yhteispisteiden viidenneltä sijalta päivän toiseksi viimeiseen starttiin lähtenyt Mika Poutala ei saanut tehtyä aivan virheetöntä suoritusta ja jäi ensimmäisen päivän ajasta. Aika 35,28 oikeutti matkan kuudenteen sijaan. MM-mitalin saamiseksi Poutalan tulee tehdä huippusuoritus viimeisessä 1000 metrin startissa. Poutala on pisteissä viidentenä.

Suomalaisista Tuomas Nieminen paransi ensimmäisen päivän aikaansa luistellen 36,03. Pasi Koskelan aika oli 36,24.

Naisten 500 metrillä nähtiin jälleen uusi rataennätys, kun saksalainen Jenny Wolf pyyhkäisi upeasti ajan 37,60 ja päivän vanha ennätys jäi historiaan. Sillä hän vahvisti otettaan maailmanmestaruudesta. 500 metrin kakkonen oli korealainen Shang-Hwa Lee (38,27) ja Annette Gerritsen, Hollanti, kolmas (38,44). Suomen Susanna Potka luisteli ajan 41,90 ja oli 34:s.

Tulosseuranta