Lee luisteli maailmanmestariksi – Poutala kuudes

Sprintteriluistelijoiden MM-kilpailut huipentuivat viimeisen lajin, 1000 metrin, viimeiseen pariin, jossa olivat vastakkain kaksi kilpailun kärkimiestä, kanadalainen Jeremy Wotherspoon ja korealainen, vuoden 2007 maailmanmestari, Kyou-Hyuk Lee.

Vaikka Wotherspoon oli hitusen verran ennakkosuosikki, niin hän ei kuitenkaan voinut mitään korealaisen hyökkäykselle. Korealainen luisteli kovan ajan 1.08,82 ja käänsi maailmanmestaruuden itselleen. Wotherspoon ei saanut viimeisessä lajissa enää itsestään ykköstilaan vaadittavaa vauhtia, vaan jäi 1000 metrillä seitsemänneksi ajallaan 1.09,53. 1000 metrin toiseksi nopein oli hollantilainen Jan Bos, mutta hän pilasi jo aikaisemmin mahdollisuutensa kaatumiseen 500 metrillä.

Lee uusi mestaruutensa ja Wotherspoon jäi kakkoseksi. Korealaisten menestystä täydensi Joon Mun, joka niinikään luisteli hyvän 1000 metriä.

Suomen Mika Poutala starttasi viimeiseen lajiin jaetulta viidenneltä sijalta. Poutala luisteli hyvän tonnin, paransi edellisen päivän aikaansa 1.10,07:ään. Kun tasapisteissä ollut japanilainen Keiichiro Nagashima luisteli seuraavassa parissa kuusi sadasosaa nopeammin, hän pudotti suomalaisen taakseen kuudenneksi.

Poutala paransi edellisvuoden sijoitustaan roimasti. Hän oli Hamarissa 15:s, joten hän hyppäsi sijoituksissa maailman kärkimiesten kastiin. Poutala luisteli Heerenveenissä kolme hyvää luistelua, toisen päivän 500 metriä ei sujunut virheittä.

Suomalaisista Tuomas Nieminen paransi loppua kohti ja oli lopputuloksissa 24:s. Tavoite 20 joukkoon sijoittumisesta ei aivan täyttynyt. Pasi Koskela teki myös toisena päivänä parempaa jälkeä ja oli lopputulosten 29:s.

Naisten mestariksi luisteli varmasti saksalainen Jenny Wolf. Hän jätti hopealle toisen vahvan saksalaisen, Anni Friesingerin. Heerenveenin hallin täydelle 12.000 katsojan yleisölle toi hieman lohtua järjestäjämaan Annette Gerritsen ottamalla pronssia.

Suomen MM-ensikertalainen Susanna Potka selviytyi tulikasteestaan kunnialla. Hän oli lopputuloksissa 33:s.

Sprintteriluistelijat jatkavat kauttaan jo ensi viikonloppuna. Silloin on vuorossa maailmancup Norjan Hamarissa.

Tulokset