Sprintteriluistelijamme iskukykyisenä MM-jäälle Hollantiin

Suomalaiset sprintteriluistelijat ovat parasta aikaa valmistautumassa Hollannin Heerenveenissä Thialf –areenalla viikonloppuna pidettäviin MM-kilpailuihin.

Joukkue on päävalmentaja Janne Hännisen johdolla tutussa hallissa kokoonpanolla: Pasi Koskela, Pekka Koskela, Tuomas Nieminen, Mika Poutala ja Susanna Potka.

Suomen joukkueessa on mukana pitkästä aikaa naisluistelija. Edellinen naisedustajamme oli MM-jäällä 15 vuotta sitten, kun Outi Ylä-Sulkava oli yleisluistelijoiden MM-kilpailuissa. Kaksi vuotta aikaisemmin Jaana Kivipelto luisteli MM -sprintterikilpailut.

MM-jäällä nähdään lähes kaikki tämän kauden maailman kovimmat sprintterit. Joukosta puuttuu kuitenkin yhdysvaltalainen Shani Davis, joka katsoi, ettei hänellä ole mitalimahdollisuuksia heikohkon 500 metrin vuoksi ja päätti jättää Heerenveenin väliin.

Suomalaismenestys oli vuosi sitten luistelluissa MM-kilpailuissa erinomainen, kun Pekka Koskela otti MM-hopeaa ja hävisi kullan vain 0,07 pisteellä. Mika Poutala oli Hamarissa luistelluissa kilpailussa 15:s.

– Joukkueemme on terveenä ja hyvillä mielin. On hyvä, että myös Pekka Koskela tervehtyi tänne Heerenveeniin. Jokaisella luistelijallamme on tavoitteena luistella kauden parhaansa tulevana viikonloppuna. Kun saavutamme tavoitteemme, niin silloin sijoitukset ovat hyvää luokkaa, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Ohjelma

Sprintteriluistelijoiden MM-kilpailut 19.-20.1.2008, Heerenveen Hollanti

(Suomen aikaa)

Lauantai 19.1.2008 klo 14.30

500 m, naiset

500 m, miehet

1000 m, naiset

1000 m, miehet

Sunnuntai 20.1.2008 klo 14.30

500 m, naiset

500 m, miehet

1000 m, naiset

1000 m, miehet