Kramer ja Wüst luistelivat Euroopan mestareiksi – Brandt 25:s

Yleisluistelun Euroopan mestaruuskilpailut Venäjän Kolomnan upealla luisteluareenalla päättyivät hollantilaisjuhliin. Sekä naisten että miesten mestaruudet menivät ennakkosuosikeille. Miesten mestaruuden otti nuori Sven Kramer ja naisten mestaruusmitali pujotettiin Ireen Wüstin kaulaan.

Miesten kilpailussa odotettiin italialaiselta Enrico Fabrisilta kovempaa vastusta, mutta nyt hän joutui tyytymään pronssiin. Hopealla nousi viimevuotinen nelonen, norjalainen Håvard Bøkko. Hopea varmistui, kun norjalainen luisteli oman ennätyksensä päätösmatkalla.

Suomen yleisluistelijat eivät päässeet juhlimaan kärkitiloilla. Viime vuoden Jarmo Valtosen lupaava 15:s sija vaihtui nyt Robert Brandtin 25. sijaan. Alkukauden sairastellut Valtonen pilasi omat mahdollisuutensa jo avausmatkan startissa, jossa hänet diskattiin.

Pikaluistelun arvokilpailut jatkuvat jo seuraavana viikonloppuna. Silloin on vuorossa sprintteriluistelijoiden MM-kilpailut Hollannin Heerenveenissä.

Tulokset