SM-luistelut jatkuivat Helsingissä – Poutala ja Potka mestareiksi

Sprintteriluistelijoiden SM-kilpailut jatkuivat Helsingissä ilkeän kylmän tuulen puhallellessa takasuoralla luistelijoita vastaan. Tulokset eivät aivan nousseet edellispäivän tasolle, mutta Oulunkylän jäällä nähtiin kovia taisteluja SM-mitaleista.

Miesten 500 metrin nopein oli edellispäivän tapaan Mika Poutala. Hän otti matkakohtaisen Suomen mestaruuden ja vahvisti johtoasemaansa sprinttereiden yhteispisteiden SM-kisassa. Poutalan aika oli 37,04. Kakkoseksi luisteli Risto Rosendahl ajalla 37,77, kolmanneksi Markus Puolakka. Hän jätti ajallaan 37,90 neljänneksi edellispäivän toiseksi nopeimman Tuomas Niemisen. Niemisen aika oli 37,92. Matkakohtaisen SM-hopean otti Nieminen (kaksi 500 metrin luistelua). Pronssi meni Rosendahlille.

Naisten 500 metrillä Susanna Potka jatkoi edellispäivän tahtiin. Hän luisteli ajan 43,91. Seurakaveri Elina Risku oli kakkonen ajalla 44,48. Kolmanneksi luisteli myös seinäjokelainen Saana Hyttinen (45,24). Edellispäivänä kärkitiloja luistellut Johanna Mäki ei ollut toisen päivän starteissa. Myös naiset ratkaisivat samalla matkakohtaiset SM-mitalit. Järjestys oli Potka, Risku, Hyttinen.

Miesten 1000 metrillä Mika Poutala oli vahvin. Hänen aikansa oli 1.15,98. Risto Rosendahl taisteli Poutalan parina SM-hopeasta ja luisteli ajan 1.16,26. Se kuitenkaan riittänyt aivan yhteispisteissä SM-hopeaan, kun edellisessä parissa luistellut Tuomas Nieminen kellotti 1.16,97. Sillä Nieminen otti niukasti kakkostilan ja Rosendahlin käteen annettiin sprinttereiden SM-pronssi. Pisteiksi muutettuna, hopean ja pronssin ero oli vain 109 tuhannesosaa. Miesten kilpailun seuraavat sijat menivät vielä A-juniori-ikäisille. Joel Vähä-Salo oli neljäs ja Mikko Poutanen viides.

Naisten päätösmatkalla 1000 metrillä Susanna Potka jatkoi vahvaa menoaan. Hän voitti matkan ajalla 1.33,17. Sillä hän varmisti itselleen sprinttereiden Suomen mestaruuden. 1000 metrillä kakkoseksi tuli Elina Risku (1.33,92) ja samalla hänelle varmistui SM-hopea. Kolmanneksi ja SM-pronssille tuli Saana Hyttinen.

Tulokset

Yhteispisteet

500 metriä

Viesti