Kolmoisvoitot Seinäjoelle SM-kisoissa

Seinäjoen luistelijat nappasivat kolmoisvoiton niin sprinttereiden yhteispistekisassa kuin 500 metrin matkakohtaisessa Suomen mestaruustaistossa.

Järjestys olis molemmissa sama: Susanna Potka voitti, Elina Risku oli toinen ja Saana Hyttinen kolmas. 500 metrin pronssi ratkesi pienimmällä mahdollisella erolla, kun Helsingin Mariel Puolakan yhteisaika jäi Saanan ajasta vain sadasosan. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen hyvissä asemissa ollut Johanna Mäki joutui jättämään lauantain kilpailut väliin sairastumisen vuoksi. Toisena kilpailupäivänä takasuoran vastatuuli oli vielä ensimmäistäkin päivää navakampi, minkä vuoksi toisena kisapäivänä ei juuri syntynyt ensimmäistä päivää parempia aikoja. Poikkeuksena Elinan ja Saanan 500 metrin luistelut. Elina oli jopa lähellä rikkoa oman ennätyksensä ajallaan 44,48.

– Tuuleen nähden luistelut sujuivat tosi hyvin tänään, hopemitalisti riemuitsi.

– 500 metrillä lopussa löyty kunnon meneminen, kommentoi Saana, joka kukisti parinsa Marielin niukasti ajalla 45,24.

Kaksoismestarikaan ei ollut täysin tyytymätön päivän tuloksiin.
– Luistelut menivät hieman hätäilyksi tänään, mutta olen tyytyväinen, että saavutin sen, mitä tulin hakemaan, Susanna kommentoi.

Kilpailut jatkuvat huomenna kello 11 1500 metrin luistelulla.