Susanna Potkalle 1000 metrin mestaruus ja pistejohto

Yhdistetyt sprinttereiden SM-kilpailut ja matkakohtaiset SM-kilpailut käynnistyivät tänään Helsingin Oulunkylässä hyisessä tuulessa.

Illan aikana ratkottiin 1000 metrin matkamestruus ja aloitettiin 500 metrin mestaruuden metsästys. 1000 metrillä vahvin oli Seinäjoen Susanna Potka ajalla 1.30,52.
– Parempaa aikaa kyllä hain. Huomenna pitää yrittää parantaa. Tänään startti oli ok, mutta ensimmäinen 200 metriä liian hidas. Lopussa pitäisi pystyä tekemään enemmän töitä, kommentoi tuore mestari.

Hopean nappasi äitiyslomalta kilpajäille palannut Helsingin Johanna Mäki (1.31,57).
– Tämä oli kahteen vuoteen ensimmäinen 1000-metrinen. Kisakunto ei ole parhaassa terässä, kun ei ole kisoja alla, tuumi Johanna.

Pronssisen mitalin sai kaulaansa Porin Pia Humisto (1.32,25) ollen niukasti nopeampi kuin Seinäjoen Elina Risku (1.32,71). Molempia jäi harmittamaan, että oman ennätyksen rikkominen oli vain pienestä kiinni.
– Pari kymppää vain jäi enkasta. Jos olisin tehnyt sisäkierroksella enemmän töitä, olis tullu enkka, kommentoi ulkoradalta startannut Pia.
– Aika oli ihan hyvä. En jäänyt paljon enkasta. Horjahdus hieman hidasti, kertoi Elina.

Molemmat kertoivat kuitenkin lähtevänsä hyvillä mielin jatkamaan kisaa huomenna.

Puolta lyhyemmällä matkalla Susanna oli nopein (43,79), Elina toisiksi nopein (44,79) ja Johanna kolmanneksi nopein (44,92). Susannan matkaa hidasti alussa sattunut jalan lipeäminen.
– Kierros oli kyllä jo ihan ok, hän kommentoi.

Elina ei ollut tyytyväinen toiseen kaarteeseensa.
– Kaarteeseen meno saattoi hieman epäonnistua takasuoran vastatuulen takia, hän arvioi.

Huomenna kello 18 jatkuvassa kisassa ratkotaan yhteispisteiden Suomen mestaruus ja 500 metrin Suomen mestaruus. Yhteispisteistä johtaa ensimmäisen päivän jälkeen Susanna. Johanna on toisena, Elina kolmantena ja Saana Hyttinen neljäntenä.