Pia Humistolle 3000 metrin Suomen mestaruus, Elina Risku johtaa yhteispistekisaa

Tänään Seinäjoella käynnistyneissä yleisluistelijoiden SM-kilpailuissa kruunattiin jo ensimmäiset Suomen mestarit.

Porin Pia Humisto vei 3000 metrin mestaruuden selvästi ajalla 5.05,99. Hopealle luisteli Valkeakosken Laura Koriseva (5.18,71) ja pronssille Pian pikkusisko Anu Humisto (5.19,43).Yhteispistekisasta ei puuttunut dramatiikkaa: Pia hylättiin 500 metrillä varaslähdön vuoksi. Ensimmäisen päivän jälkeen pistekisaa johtaa Seinäjoen Elina Risku. Toisena väijyy Laura Koriseva vajaan pisteen päässä. Kolmannessa sijassa on kiinni Saana Hyttinen, hänkin vajaan pisteen päässä Laurasta.
– 500 metrin luistelu oli hyvä, vaikka pääsin matkaan vasta kolmannella lähtöyrityksellä. Myös 3000 metrin luistelu oli hyvä, vaikka kyllä molemmilla matkoilla on vielä parannettavaa, kommentoi Elina.

Tänään sumuisessa säässä alkaneet kilpailut jatkuvat huomenna kello 12.00.