Pikaluistelijoilla vuoden viimeinen maailmancup Saksassa

Pikaluistelijoiden alkukauden viimeinen maailmancupin osakilpailu luistellaan Saksan Erfurtissa tulevana viikonloppuna. Lauantaina ja sunnuntaina käytävissä kilpailussa ovat mukana sprintteriluistelijat.

Suomelta on mukana kuusi luistelijaa: Pasi Koskela, Tuomas Nieminen, Lauri Potka, Susanna Potka, Mika Poutala ja Markus Puolakka. Pekka Koskela ei voi startata terveydellisistä syistä. Hän joutui jättämään viime viikonvaihteen Heerenveenin osakilpailut yhteen luisteluun.

Erfurtista puuttuvat myös tällä kaudella hyvässä vauhdissa olleet japanilaisluistelijat. Heillä on samaan aikaan oman maansa mestaruuskilpailut.

– Pekkaa lukuun ottamatta luistelijoidemme terveystilanne on tällä hetkellä hyvä. Joukkuetta täydennettiin vielä viime hetkellä Markus Puolakalla ja hänelle avautui näin hyvä mahdollisuus antaa näyttöjä loppukautta varten. Viime viikonloppu meni Mika Poutalalta ja Pasi Koskelalta hyvin ja odotan myös täällä heiltä hyviä suorituksia. Tuomas luisteli Hollannissa lupaavasti ja toivottavasti kehitys jatkuu samaan suuntaan. Susannan ja Laurin ei tarvitse enää täällä jännittää, kun pääsivät jo edellisenä viikonloppuna mc-jäälle, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Ohjelma

Pikaluistelun maailmancup, Erfurt, Saksa 15.-16.12.2007

(Suomen aikaa)

Lauantai 15.12.2007

klo 12.30

500 m, miehet ja naiset, B-ryhmä

klo 15.00

500 m, miehet ja naiset, A-ryhmä

1000 m, miehet ja naiset, A-ryhmä

1000 m, miehet ja naiset, B-ryhmä

Sunnuntai 16.12.2007

klo 11.00

500 m, miehet ja naiset, B-ryhmä

1000 m, miehet ja naiset, B-ryhmä

klo 15.00

500 m, miehet ja naiset, A-ryhmä

1000 m, miehet ja naiset A-ryhmä

100 m, välierät, miehet ja naiset

100 m, finaalit, miehet ja naiset