Yleisön suosikki Mika Poutala kahdeksas Heerenveenin 1000 metrillä

Mika Poutalan tuloksekas Heerenveen –viikonloppu päättyi kahdeksanteen sijaan 1000 metrillä. Poutala luisteli matkan aikaan 1.08.78, joka on hänen ylivoimaisesti paras Euroopan radoilla luistelemansa aika.

Kovatasoisen kilpailun ykköseksi luisteli rataennätyksellä yhdysvaltalainen Shani Davis. Hän voitti 32 sadasosalla toiseksi tulleen kanadalaisen Denny Morrisonin.

– Luistelu meni yläkanttiin. En odottanut lainkaan näin hyvää aikaa, mutta olen päässyt täällä yleisön suosikiksi ja sen kannustus oli aivan käsittämätöntä. Meinasin mennä jopa ulos radalta ensimmäisessä kaarteessa, kun huutomyrsky oli niin valtava. Kannustus siivitti menoa ja sain säilytettyä rentouden ja luistelu oli silla tavalla helppo, kertoi Mika Poutala.

– Tänään ilahdutti aamupäivällä Pasin luistelu ja nyt Mikan luistelu. Molemmat tekivät erittäin hyvät suoritukset. Mika on noussut täällä niin yleisön kuin Hollannin mediankin kiinnostuksen kohteeksi ja muutenkin suomalaisluistelijat ovat nyt huomion kohteena aikaisempaa enemmän, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Hyvää Heerenveenin osakilpailua varjosti suomalaisten suuri sairastupa. Pekka Koskela pystyi luistelemaan vain perjantaina 500 metriä ja Pasi Koskela kilpaili lievässä kuumeessa. Näiden lisäksi niin Lauri kuin Susanna Potkakin joutuivat jättämään viimeisen päivän kuumeen takia väliin.

Tuloksia

Pikaluistelun maailmancup 7.-9.12.2007 Heerenveen, Hollanti

1000 m, miehet A-ryhmä

1 Shani Davis (USA) 1.08,39 (rataennätys)

2 Denny Morrison (Kanada) 1.08,71

3 Kyou-Hyuk Lee (Korea) 1.08,80

4 Erben Wennemars (Hollanti) 1.08,80

5 Jan Bos (Hollanti) 1.08,99

6 Joon Mun (Korea) 1.09,01

7 Mark Tuitert (Hollanti) 1.09,04

8 Mika Poutala (Suomi) 1.09,78