Tommi Pulli aloitti kilpailukautensa Suomen ennätyksellä

Seinäjoen Urheilijoita (SU) edustava Tommi Pulli (15) aloitti kilpailukautensa todella loistavalla tavalla kotikentällään Season Opening Race -kilpailuissa. C-sarjassa luisteleva Tommi paransi sarjansa yhteispisteiden Suomen ennätystä lukemiin 169,328.

Tulos on lähes neljä pistettä parempi kuin edellinen ennätys, joka oli lähes 11 vuotta Tuomas Niemisen nimissä. Pisteet syntyivät ajoilla 41,47 – 1.24,15 – 41,26 – 2.13,57. Seuraavaksi Tommin tulostavoitteena on lyödä sarjansa matkakohtaiset SE-lukemat tämän kauden aikana. Lisäksi tähtäimessä on Heerenveenin Viking Race –kilpailun ykköstila.

Tommi asuu Seinäjoella ja käy yläkoulun liikuntaluokkaa. Peruskoulua on jäljellä vielä puoli vuotta. Hän tulee todellisesta urheiluperheestä. Kaksi isoveljeä on myös aktiivisesti mukana urheiluelämässä uinnin ja suunnistuksen puolella. Isä toimii liikunnanopettajana ja äiti harrastaa liikkumista hyvin monipuolisesti tehtävänään kannustaminen ja arjen pyörittäminen kokonaisvaltaisesti miehensä rinnalla.

Tommin urheilullinen tausta on ollut hyvin monipuolinen. Pikaluistelun ohella pallopelit, suunnistus, hiihto ja yleisurheilu ovat olleet hänen harrastamiaan lajeja. Näihin päiviin saakka hän on panostanut kesällä aitajuoksuun ja talvella pikaluisteluun. Lajivalinta on edessä pian.

Tommi kuuluu Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemiavalmennettaviin. Harjoituksissa hän käy aina, kun vain koulutunnit sen antavat myöden, maksimissaan neljänä päivänä viikossa. Tommin luistelu-ura alkoi SU:n luistelujaoston järjestämästä perusluistelukoulusta seitsemän vuotta sitten. Luonnollinen tie pikaluistelun pariin tuli pikaluistelukoulusta. Nyt hän kuuluu seuran kehitysryhmään. Lisäksi hän kuuluu Suomen Olympiakomitean katsastamaan nuorten ryhmään ja on nuorin osallistuja Suomen Luisteluliiton nuorten maajoukkueessa. Hänen valmentajanaan toimii Pirjo Lehtinen Seinäjoelta.

Tommi on erittäin potentiaalinen nuori urheilija, jonka tavoitteet ovat korkealla. Hän tietää nuoresta iästään huolimatta, mitä tulevaisuudeltaan haluaa.

Teksti: Pirjo Lehtinen