Pikaluistelijoiden kausi alkaa liukkailla jäillä

Maamme pikaluistelijat ovat pakkaamassa laukkujaan maailmancup -kilpailuruletin ensimmäisiä kilpailuja varten. Avaus tapahtuu Pohjois-Amerikan nopeilla hallijäillä.

Luistelijoiden ensimmäinen mc-kilpailu on Salt Lake Cityssä reilun kahden viikon päästä. Sen jälkeen luistelijat siirtyvät Kanadan Calgaryyn. Pitkä kausi päättyy matkakohtaisiin MM-kilpailuihin, jotka luistellaan maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Japanissa.

– Olemme saaneet valmistautua tähän kauteen hyvin. Luistelijamme ovat olleet terveinä ja kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan. Harjoittelu on kulkenut koeteltuja menetelmiä käyttäen, mutta olemme uutena harjoitusmuotona ottaneet mukaan short track -luistelun. Jääkiekkokaukalossa tapahtuvalla harjoittelulla pyrimme kehittämään kaarreluistelua, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

– Erfurtissa Saksassa viime viikonloppuna luistelemamme karsintakilpailu osoitti, että kauteen valmistautuminen näyttäisi onnistuneen. Tosin meillä ei ole kuin joitakin tietoja, millaisessa kunnossa kanssakilpailijamme tulevat olemaan, joten vertailua päästään tekemään vasta ensimmäisissä kilpailuissa. Mutta sen tiedämme, että taso on tänäkin vuonna erittäin kova, jatkoi Hänninen.

– Edellinen kausi meni meiltä tuloksellisesti hyvin, mutta tähtäämme edelleen parempaan. Jos meillä on joko maailmancupin kisoissa tai MM-kilpailussa kaksi miestä yhtä aikaa palkintopallilla, niin olen erittäin tyytyväinen, luotasi päävalmentaja tavoitteita.

Suomen mc-joukkue Salt Lake Cityyn ja Calgaryyn

Suomen Luisteluliitto on valinnut nelimiehisen joukkueen ensimmäisiin maailmancup -kilpailuihin Salt Lake Cityyn 9.-11. marraskuuta ja Calgaryyn 16.-18. marraskuuta. Joukkueessa luistelevat: Pasi Koskela, Pekka Koskela, Mika Poutala ja Risto Rosendahl.