Maratonin SM-kilpailut Helsingissä

Mestaruuksiin luistelivat Kati Koota ja Niko Räsänen.

Rullaluistelun maratonmatkojen Suomenmestaruuksista kilpailtiin 12.8.2007 Helsingin Eläintarhan raskaalla radalla. Naisten kilpailun voitti Kati Koota (TuUL) ajalla 1.35.51 selvästi ennen Maarit Mäntysaarta (Mesuca/K2) ja Eija Rantala-Sorsaa (Muurlan Vihuri). Miesten kilpailussa ensimmäisenä maaliin tuli SM-kilpailun ulkopuolella luistellut Viron Kert Keskpaik ajalla 1.20.08. Suomenmestariksi luisteli Niko Räsänen (OuTa) ajalla 1.21.10. Hopeaa sai Jani Suihkonen (HTL) ja pronssia Teemu Ylänen (HTL).

Yleisten sarjojen lisäksi kilpailtiin myös veteraanisarjoissa, joissa voittajia olivat Jari Ruokonen (Lappeen Riento) Miehet 40 -sarjassa, Risto Laitinen (HTL) Miehet 50 -sarjassa, Juhani Huuhto (Radical Sport) Miehet 60 -sarjassa sekä Merja Lumme (Katukiitäjät) Naiset 50 -sarjassa. Kuntosarjan nopein oli Petteri Väkeväinen Vantaalta.

Yleisissä sarjoissa (SM miehet & naiset) sekä M40 -sarjassa kilpailtiin 42 kilometrin matkalla. Muilla kilpailumatkana oli 22 km.