Pia kansainvälisellä kesäleirillä Morassa

Tyttökolmikko, Pia ja Anu Humisto sekä Maija Yli-Ojanperä osallistuivat Ruotsin Morassa järjestetylle kansainväliselle kesäleirille.

Leirillä oli kaikkiaan 75 luistelijaa, joista suurin osa oli ruotsalaisia, mutta mukana oli myös suomalaisia, tanskalaisia ja virolaisia nuoria luistelijoita.

Kuusipäiväisen leirin päiväohjelma muodostui aamujumpasta, kahdesta harjoituksesta ja mukavasta yhdessäolosta iltaisin erilaisten aktiviteettien lomassa.

Ohjelma oli hyvin monipuolinen sisältäen pyöräilyä, rullaluistelua, hölkkää, nopeusharjoituksia, kuntopiiriä, lajipainoitteisia kuivaluisteluimitaatioita ja erilaisia venyttelyjä. Pia pyöräili 132 kilometrin nousuvoittoisen pyörälenkin: 70 % matkasta poljettiin ylämäkeen.

Tärkeä tavoite oli tutustua eri maiden luistelijoihin kesäaikaan. Nyt ei tarvinnut kilpailla, vaan harjoiteltiin yhdessä hyvässä yhteishengessä. Samalla sekä ruotsin että englannin kielitaito koheni. Viron kieltäkin opittiin jonkun verran.