Rullaluistelun SM-kilpailut

Kati Koota ja Kimmo Ilmavirta hallitsivat SM-kilpailuita Lahden uudella radalla. Myös TV1:n Urheiluruutu oli paikalla.

Rullaluistelun SM-kilpailut käytiin Lahdessa 20.-21.7.2007. Naisten matkoja hallitsi Turun Urheiluliiton Kati Koota vieden kaikki 5 kultaa (200m, 500m, 1500m, 3000m ja 5000m pistekisa). Miehissä saman suvereenin suorituksen teki Kimmo Ilmavirta Jyväskylän KENSUsta (200m, 500m, 1500m, 5000m ja 10000m pistekisa). Muita miesten mitalisteja olivat Teemu Ylänen (HTL), Jesse Saikkonen (KENSU), Jari Lepola (LPGP) ja Jani Suihkonen (HTL). Naisissa mitaleita saalistivat myös Anneli Kymäläinen (Salvie), Anna Rasilainen (HTL), Maarit Mäntysaari (Mesuca) ja Eija Rantala-Sorsa (Muurlan Vihuri). Kovassa kunnossa olevat Ilmavirta, Ylänen ja Koota matkustavat tulevalla viikolla Portugaliin EM-kisoihin.

Juniorisarjoissa kultaa luistelivat Anna Rasilainen (HTL), Santeri Arousva (LPGP), Taneli Kerola (LPGP) ja Veera Anttila (SU). Mitaleiden makuun pääsivät myös Verneri Kinnunen (KENSU), Julius Lepola (LPGP) ja Joanne Rautio (LahLu).

Perjantaina kilpailtiin myös veteraanien sarjoissa, joissa voittoihin kiisivät Marja Sisso-Koriseva (VaHa), Jari Särkelä (OuTa), Osmo Soronen (OuTa), Martti Heino (LahLu), Esa Klaavu (Radical Sport), Risto Laitinen (HTL) ja Helena Ahlström (HTL).

Perjantaina kilpailuita tuli katsomaan yli satapäinen yleisö ja rataa oli avaamassa Eduskunnan Puhemies Sauli Niinistö. Valitettavasti ainoastaan naisten 200 m ehdittiin luistella ennen kuin sade sotki kisajärjestelyt. Perjantai-illan kilpailut kuitenkin siirrettiin Lahden suurhalliin ja päivän kilpailumatkat saatiin luisteltua. Lauantaina sää suosi ja päivän kilpailut luisteltiin Lahden uudella kansainväliset mitat täyttävällä radalla. Mukana oli myös TV1 ja urheiluruudussa.

Kilpailuiden tulokset word-dokumenttina.