Niko Räsänen Junioreiden EM-maratonin 19.

OuTan Niko Räsänen luisteli hienosti junioreiden EM-kisojen päätösmatkalla maratonilla pääjoukossa maaliin kaatumisesta huolimatta.

Junioreiden EM-kisat päättyivät maratonmatkoihin (42,195km) Hollannin Staphorstissa. Poikien kisassa ei merkittäviä irtiottoja nähty ja Belgian Bart Swings oli jälleen vahvin loppukirissä. Suomen Niko Räsänen taisteli hienosti pääjoukossa ja oli lopulta 19. Niko kaatui noin 7 km ennen maalia, mutta pääsi nopeasti jatkamaan matkaa ja nousi takaisin pääjoukon mukaan. Kova rutistus takaisin pääjoukkoon vei kuitenkin voimat viimeisiltä kilometreiltä ja kärkitaistelu karkasi. Kisassa oli myös dramatiikkaa, kun loppusuoralla tapahtuneista estelyistä ja maalintulon jälkeisestä epäurheilijamaisuudesta hylättiin kaksi italialaista ja yksi hollantilainen luistelija. Voittoaika oli 1:14,46. Matkaan starttasi 67 luistelijaa.

Tyttöjunioreiden kisa oli Italian hallintaa, mutta kovista irtiotoista huolimatta pääjoukko ajoi karkulaiset kiinni aivan kilpailun lopussa ja loppukirin vahvin oli Saksan Sabine Berg ennen italialaiskaksikkoa Roberta Casu – Francesca Bettrone. Voittoaika oli 1:22,06.

Illalla samalla radalla kilpailtiin myös miesten kansainvälinen kriterium-kilpailu – 45 minuuttia + 5 kierrosta (900m/kierros). Suomen Kimmo Ilmavirta menetti pelin kärkijoukossa sattuneeseen joukkokaatumiseen puolen tunnin kohdalla ja joutui keskeyttämään. Voitto meni loppukirissä Australian Michael Byrnelle ennen Espanjan Ronan Sanchezia.