Jani Suihkonen luisteli maailmancupin pisteille Sveitsissä

USA:n Joey Mantia ja Italian Giovanna Turchiarelli veivät voitot ja palkintoautot Zürichissä.

Zürichin 35 kilometrin maailmancup-kisan (WIC) ratkaisu meni aina loppukiriin saakka. Voittoon luisteli USA:n Joey Mantia ennen Kalon Dobbinia (NZL) ja Jorge Luis Cifuentesiä (COL). Suomen Jani Suihkonen (Bont Finland) kiri pääjoukossa maaliin sijalla 46 häviten voittajalle neljä sekuntia ja nappasi uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Kimmo Ilmavirta (Bont Finland) oli hyvävoimaisena mukana vielä 2 km ennen maalia, mutta kaatui rytäkässä kun miehet hakivat loppukiripaikkoja. Kimmo luisteli kuitenkin rauhassa maaliin pääjoukon perässä sijalle sijalle 82. Teemu Ylänen (Bont Finland) putosi pääjoukosta ennen puolta matkaa.

Kilpailun keskivauhti oli kova, noin 44km/h ja useita kaatumisia nähtiin. Valitettavasti myös tällä kertaa oli suomalaisia onnettomuuksissa mukana.

Naisten kisan voittoon kiri Itaian Giovanna Turchiarelli ennen Argentinan Tamara Llorensia ja Saksan Jana Gegneriä.

Swiss Inline Cupin sarjoissa Jesse Saikkonen oli 16. (Fitness-sarja) ja Dennis Saikkonen 4 (juniorit).