DENNIS SAIKKOSELLE MITALI SWISS INLINE CUPISSA!

Weinfeldeniin kokoontui koko rullaluistelumaailman eliitti viime viikonloppuna (09.06.2007). Voitoista taisteltiin niin World Inline Cupissa kuin Swiss Inline Cupissa.

Perjantaina kisat alkoivat joukkueiden ratakisa osuudella. Paikalla oli SF1, Sveitsin Televisio, joka näytti myös kisan illan urheiluruudussa. Track-Trialin lisäksi yleisölle tarjottiin myös kisan ohella mahtava show. Palkintona oli mittavat 70.000 CHF, suurimmat koko sesongin aikana.

Naisten sarjan potin korjasi Sportvital Rollerblade ja miesten Matter Wheels.

Kaatumisia…
Lauantaina,kun pitkät matkat luisteltiin, keliolosuhteet olivat mitä vaihtelevimmat. Lasten luistellessa omat osuutensa vettä kaatoi taivaalta tuutin täydeltä ja ukkonen paukutteli. Kadut lainehtelivat vesimäärästä ja näkyvyys oli rajoitettua fitness ja juniorisarjojen startatessa. 21-km fitness sarjassa (joka on Sveitsissä samalla vanhempien junioreiden eliittisarja,ennen miesten speedsarjaan siirtymistä) matkaan lähtenyt Jesse Saikkonen maistoi asvalttia jo ensimmäisen parinsadanmetrin jälkeen, jossa ensimmäiset kaatumiset tapahtuivat.Sinnikkäästi liukasteltiin matka loppuun saakka, verisistä polvista huolimatta, tosin kärkijoukko oli jo menetetty, mutta Jesse pinnisteli silti hienolle 9:alle sijalle ajalla 41.55,05. Sarjaan osallistui 107 miestä.

Kiitoksia…
Dennis Saikkonen, joka joutui lähtemään ennen aikojaan rippileiriltään Suomen suvesta Weinfeldeniin, saapui suoraan lentokentältä lähtöviivalle. Hän oli päättänyt omistaa kisan Saarijärven rippileiriläisille ja vetikin loppusprintin niin lujaa että mitali varmistui. Upea 3. sija ja hänen ensimmäinen mitalisijansa Swiss Inline Cupissa! Denniksen 21-kilometrin aika oli 45.11,76, vaivaiset 0.01.09 voittajan Jannick Schalkin takana. Suuri KIITOS kannustuksesta kuuluu Saarijärven rippileriläiselle, jotka jaksoivat nousta 6.30 leirin aikana kannustamaan Dennistä aamulenkillä!

Kamppailua…
Sitten pilvet väistyivätkin. Sade oli ohi, ja kun aurinko taas pääsi porottaamaan, niin tiet kuivuivat alta aikayksikön. Kun eliittiryhmän World Inline Cup -luistelijat lähtivät illalla omalle osuudelleen, olosuhteet olivat mitä edullisimmat ja Sveitsin televisio seurasi kärkijoukon vanavedessä. Tällä kertaa kiikarissa erityisesti kotimaan Athleticum Rollerbladen Roger Scheider. Suomen maalilmancupin joukkue menossa mukana. Reitti oli rankka ja Kimmo Ilmavirta ylitti ensimmäisenä suomalaisena maaliviivan 6:20 minuuttia kärkijoukon jälkeen ajalla 1:07:32,27. sijoittuen 66:ksi, Danila Ruusu ajalla 1:11.31,03 86:ksi, Jani Suihkonen 92:ksi ajalla 1:11.31,03 92:ksi ja Teemu Ylänen 112:ksi ajalla 1:12.50,19. Jarmo Valtoinen keskeytti kisan. Kilpailu käytiin erittäin rankalla radalla ja kahdeksan miehen irtiottoryhmä jakoi kärkisijat.

Miesten suurimman shekin vei Yann Guyader Ranskaan ajalla 1:01.12,11 ja Italian Laura Lardani naisten sarjassa ajalla 1:13.58,41.