Toijalan Maratonilla mukana Suomen huippuja

Miesten 45km kilpailun voitti Kimmo Ilmavirta ja naisten vastaavalla matkalla vahvin oli Kati Koota.

Toijalan maratonin voitosta kilpailtiin sunnuntaina 27.5. Matkoina miesten ja naisten kilpasarjassa 45km haastavalla radalla. Naisissa voittoon luisteli Kati Koota, mutta Maarit Mäntysaari antoi kovan vastuksen loppukirissä. Voittoajaksi kirjattiin 1.32.01. Kolmenneksi taisteli Merja Lumme.

Miesten 45 kilometrillä pidettiin tasaisen kovaa vauhtia kaksi ensimmäistä 9 kilometrin kierrosta. Sen jälkeen alkoi pudotuspeli ja kahdella viimeisellä kierroksella kärkitrioksi muodostui Kimmo Ilmavirta, Jani Suihkonen ja Teemu Ylänen. Viimeisellä kierroksella Ylänen putosi kyydistä ja tuloksena kolmas sija. Ilmavirta ratkaisi kisan Suihkosta vastaan noin 500 metriä ennen maalia alkaneella pitkällä kirillä ja tuli maaliin ajassa 1.21.28.

Miesten 18km voitti Juha Heikkilä ja naisissa vahvin oli Helena Karhu. Poikien 18km kisan voittoon taisteli Juuso Klaavu ennen Anssi Allenia. Sauvarullaluistelun voittajat olivat Taisto Nuutinen ja Mari Jokinen.