29.kansainvälinen speedskaterkriterium Gross-Gerau

Viikonloppuna järjestettiin Saksan Gross-Geraussa kuumissa olosuhteissa yksi kauden suurimmista rullaluistelun ratakisa tapahtumista.

Tänä vuonna osallistujia oli yli 800 kaikkiaan 20 eri maasta ja kaukaisimmat vieraat tulivat jopa Kanadasta, Kolombiasta ja Uudesta Seelannista saakka. Gross-Gerau on tunnetusti yksi vahvimmista näyttöpaikoista ennen EM kisoja ja melkein kaikki Euroopan maat olivat läsnä maajoukkeidensa kanssa.

Suuri osallistuajamäärä teki sarjoista melkein liiankin suuret ja se tuotti vaikeuksia ahtaan radan takia. Kaatumisia ja loukkaantumisia sattui täten valitettavasti tavallista enemmän. Suomea näissä kisoissa edustivat veljekset Dennis ja Jesse Saikkonen. Dennis (sarja Junioren B) luisteli itsensä kokonaiskilpailussa hienolle 15.sijalle (10000m pudotus, 1500m ja 5000 pistekisa). 10tonnin pudotuskisa sujui hyvin siihen saakka kun hollantilaislustelija veti Denniksen vyötäröstä kaksinkäsin taaksepäin juuri ennen eliminointia, mutta sitä valitettavasti tuomari ei nähnyt ja peli olikin sitten menetetty. 10 pistekisa täten sujui kuin voideltu ja Dennis veti aivan kärkijoukossa viimeiseen loppukaarteeseen asti, kunnes loppusprintissä italian maajoukkue sprinttasi ohi. Jesse, joka on tällä kaudella siirtynyt junioreiden sarjasta miesten sarjaan (Aktive Herren) oli hieman epäonnea sillä hänet diskvalisoitiin 10000m pudostuskisassa ja 10000m pistekisassa hän sinkoutui radalta ulos ryhmän kaatuessa hänen edessään. Sprinttikisassa Dennis luisteli 300 metrillä uuden henkilökohtaisen ennätyksensä, 29,44 ja sijoittui sillä 8:ksi. Jesse luisteli ajan 28.93.
Täydellinen tuloslista:
http://www.speedskater-kriterium.de/

Jessen ja Denniksen sponsoreiden sivu:
http://www.athleticum-inline-team.ch/

Lisää kuvamateriaalia kisoista:
http://www.skate4fun.ch/images/Inline%20Skating/2007/Bahn/Kriterium%20Gross-Gerau%2028.-29.4.2007/index.htm