Susanna Potkalle sprinttipisteiden Suomen ennätys

Seinäjoen Susanna Potka päätti hienojen suoritustensa sarjan Calgaryssa parantamalla sprinttipisteiden Suomen ennätystä yli kolmella pisteellä.

Susanna paransi omissa nimissään tammikuun lopulta ollutta ennätystä lukemiin 165,035. Pisteet riittivät kilpailussa kahdeksanteen sijaan. Perjantaina luistellut matkakohtaiset Suomen ennätykset eivät enää lauantaina parantuneet. Lauantaina 500 metriä kulki aikaan 41,44 ja 1000 metriä 1.22,92.
– Vaikka perjantaisista ajoista jäätiin, ajat ovat kuitenkin Susannan toiseksi parhaimmat elämänsä aikana luistellut, muistutti valmentaja Pirjo Lehtinen.

– Susannan luistelu oli tänään lauantaina hieman väsyneen oloista ja näköistä, vaikka valmistelut olivat hyvät. Mistä lie johtuu, aikaero ja jo pitkä kilpailukausi takana. Kolme SE:tä on joka tapauksessa loistava saavutus ja tästä on hyvä jatkaa seuraavalle kaudelle. Se on hyvä aloittaa uusin innoin ja vielä paremmin numeroin, iloitsi Pirjo Calgarysta.