Susanna Potkalla tänään tähtäimessä vielä paremmat suoritukset

Seinäjoen Susanna Potka paransi eilen Calgaryssa käytävissä Olympic Oval Finale -kilpailuissa 500 ja 1000 metrin Suomen ennätykset uusiin lukemiin.

Kilpailut jatkuvat tänään 500 ja 1000 metrin luisteluilla ja niille tavoitteeksi Susanna on asettanut vielä eilistäkin paremmat luistelut perjantain luisteluista kun jäi hieman hampaan koloon:
– Viidensana ensimmäisellä sadalla metrillä pari horjahdusta eikä se muutenkaan ollut ihan paras veto. Tyytyväinen olen kuitenkin Suomen ennätyksestä. Tuhannella metrillä aloitus oli vähän liian hidas, mutta muuten luistelu oli hyvä, ja oma aikani parani melkein kaksi sekuntia. Huomenna sitten vielä vähän paremmin, kertoi Susanna perjantaina Kanadan aikaa.

Matkassa mukana oleva valmentaja Pirjo Lehtinen on tyytyväinen Susannan suorituksiin ja uskoo, että lauantaina syntyy lisää ennätyksiä.
– Susannan viidensadan luistelu oli ajallisesti tosi hyvä, tulihan SE, mutta luistelussa näkyi jännitys, ja näin liukkaalla jäällä jäälläolon vähyys. Myös 1200 metrin korkeus tekee tehtävänsä. Ensimmäinen matka kuitenkin vapautti tonnilla lentävään menoon. Yhteispisteissä ollaan noin neljä pistettä edellä Suomen ennätyspisteitä, joten on odotettavissa myös uudet SE-pisteet. Huomenna on tarkoitus vielä parantaa molempia SE-aikoja.

Pirjon ja Susannan hyvä yhteistyö on edesauttamassa hyvien tuloksien saavuttamista.
– Valmentajana on loistavaa huomata Susannan asenne ja motivaatio tekemiseen. Minun ei ole tarvinnut kuin luoda uskoa ja itsevarmuutta kilpailusuorituksiin. Susanna on loistava
valmennettava ja meillä tiimityö sujuu kitkatta, kuvaili Pirjo.