Lee luisteli mestariksi uudella ME:llä – Koskela MM-kahdeksas

Pikaluistelun matkakohtaisten MM-kilpailujen 500 metrin kilpailun toinenkin osa oli huippukova. Kilpailussa syntyi uusi maailmanennätys, kun Korean Kang-Seok Lee luisteli ajan 34,25 ja kaatoi näin japanilaisen Joji Katon vanhan ennätyksen viidellä sadasosalla.

Kang-Seok Leen hurja veto nosti hänet samalla 500 metrin maailmanmestariksi. Ensimmäisen luistelun jälkeen johdossa ollut venäläinen Dmitry Lobkov horjahteli viimeisessä kaarteessa luistelunsa piloille ja jäi lopputuloksissa viidenneksi.

Suomalaiset olivat ensimmäisen luistelun jälkeen vielä hyvissä hyökkäysasemissa, mutta kovassa ja tasaisessa kisassa mitalit jäivät vielä haaveeksi. Mika Poutala, joka luisteli ensimmäisen startin aikaan 34,76, pystyi ottamaan ajastaan toisessa yli kymmenyksen pois tehden oman ennätyksenä 34,65. Sillä hän oli toisen startin kahdeksanneksi nopein viimeisen kaarteen horjumisesta huolimatta. Aika nosti hänet lopputuloksissa kymmenenneksi.

Pekka Koskela, joka puolestaan luisteli uuden SE:n ensimmäisessä luistelussa, ei saanut samaa puhtia toiseen luisteluunsa. Siinäkin tuli huippuaika 34,75. Hän oli toisen startin 12:nneksi nopein. Lopputuloksissa hänen sijoituksensa oli kahdeksas.

– Ensimmäisessä luistelussa minulla oli energiaa, mutta ensimmäisen kaarteen lipsahdus verotti vähän aikaa. Toinen oli puolestaan ihan ehyt, mutta siinä ei ollut samaa tehoa kuin ensimmäisessä. Joka tapauksessa täytyy olla tyytyväinen, tämä oli kovatasoinen kisa liukkaalla jäällä. Mutta hyvinhän me Mikan kanssa saimme tehtyä hyvät 500 metrin tilastotulokset, kertoi Pekka Koskela.

– Hyvin meni! Vähän jäi kuitenkin harmittamaan toisen luistelun viimeinen kaarre. Nyt on löytynyt hyvä varmuustaso ja pystyn tasaisiin vetoihin. Kaksi hyvää viikonloppua peräkkäin lämmittää mieltä. Maailman kärki ei ole kaukana. Tavoite kymppisakkiin sijoittumisesta täyttyi, iloitsi puolestaan Mika Poutala.

Pikaluistelun matkakohtaiset MM-kilpailut

Salt Lake City, USA

500 m, miehet, 2. luistelu

1 Kang-Seok Lee (Korea) 34,25 (uusi maailmanennätys)

2 Mike Ireland (Kanada) 34,48

3 Joji Kato (Japani) 34,55

3 Tucker Fredricks (USA) 34,55

5 Kyou-Hyuk Lee (Korea) 34,56

6 Yuya Oikawa (Japani) 34,57

7 Dmitry Lobkov (Venäjä) 34,61

8 Mika Poutala (Suomi) 34,65

12 Pekka Koskela (Suomi) 34,75

500 m, miehet, lopputulokset

1 Kang-Seok Lee (Korea) 68,69

2 Yuya Oikawa (Japani) – 0,33

3 Tucker Fredricks (USA) – 0,34

4 Kyou-Hyuk Lee (Korea) – 0,34

5 Dimitri Lobkov (Venäjä) – 0,35

8 Pekka Koskela (Suomi) – 0,69

10 Mika Poutala (Suomi) – 0,72