Sprintti-SM:t kisataan viikonloppuna Oulussa

Mikäli kova pakkassää hellittää viikonloppuun mennessä, Oulussa kamppaillaan sprinttereiden Suomen mestaruuksista lauantaina ja sunnuntaina.

Naisten valmennusryhmästä kisaan ottaa osaa vain Susanna Potka. Susannan valmistautumista on haitannut Heerenveenin maailman cupin jälkeen puhjennut flunssa.
– Flunssa on nyt kuitenkin ohi ja olen tämän viikon pystynyt valmistautumaan kisoihin. Lähden hakemaan hyviä aikoja sitä kautta myös sijoituksia, kertoo Susanna.
– Jos on kova pakkanen, se vaikuttaa minulla hengitykseen, mikä voi vaikuttaa jonkin verran suorituksiin, mutta en ajattele sitä ollenkaan, vaan keskityn vain luistelemaan.

Johanna Mäki jättää kisat väliin pitkään jatkuneen sairastelun vuoksi.
– Minulla on ollut kolme keuhkoputkentulehdusta joulun jälkeen, enkä ole pystynyt harjoittelemaan.

Annamari Lehtosen kiusana ovat syksyllä alkaneet selkäkivut, jotka johtunevat kaularangan yliojentumisesta.
– Kipujen ja lääkäreiden suositusten takia on jäänyt paljon treenejä väliin koko talven ajan ja nyt en ole ollut jäällä edes käymässä kahteen viikoon, joten oli selkeä ratkaisu jättää kisat
väliin.

Pia Humisto osallistuu viikonloppuna Porissa uimakouluohjaajakurssille, jonka kautta hänen on mahdollista saada ensi kesäksi työ, joka mahdollistaa harjoittelun kaksi kertaa päivässä. Elisa Arvo on siirtänyt katseen jo ensi kauteen.