Universiadijoukkue valittu

Suomen opiskelijajoukkue lähtee Universiadeihin iloisin odotuksin. Ennakkoon suurimmat menestysodotukset kohdistuvat muodostelmaluistelijoihin ja jääkiekkoilijoihin.

Opiskelijoiden huippu-urheiluvuosi käynnistyy talviuniversiadeilla 17.–27.01.2007 Torinon talviolympialaisista tutuissa maisemissa. Suurimmat menestystoiveet kohdistuvat muodostelmaluistelu-joukkueeseen, joka koostuu kolminkertaisen maailmanmestari-joukkue Marigold IceUnityn luistelijoista. Myös Risto Dufvan valmentamalla jääkiekkojoukkueella on tavoitteenaan mitali.

Yksilöurheilijoista menestystä voidaan odottaa esimerkiksi taitoluistelun SM-viitoselta Henriikka Hietaniemeltä, Eurooppa-cupryhmän alppihiihtäjältä Tii-Maria Romarilta, pikaluistelun Suomen rankingkakkoselta Susanna Potkalta, yhdistetyn SM -viitoselta Raimo Kariniemeltä, ampumahiihdon SM-kuutoselta Ville Laitiselta ja maamme kärkipään lumilautailijoilta Tiina Lindströmiltä, Saana Pehkoselta ja Noora Vihervaaralta.

Suomen ennätyssuuri 60 urheilijan joukkue tavoittelee Torinosta edellisten Innsbruckin talvikisojen (2005) kaltaista mitalisaldoa (1 kulta, 2 hopeaa, 2 pronssia). Joukkueenjohto, tuomarit, valmentajat ja huoltojoukot mukaan lukien joukkue kasvaa 90 -henkiseksi.

Kilpaurheilun lisäksi Universiadien toinen tavoite on opiskelijoiden kansainvälinen yhteisöllisyys ja kulttuurien kohtaaminen.

– Meille on tärkeää, että opiskelemisen ja huippu-urheilun yhdistäminen onnistuu menestyksekkäästi. Opiskelijahuippu-urheilun ja laajemmin koko opiskelijaliikunnan mahdollisuuksien kehittäminen on tärkeää nuorten aikuisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Tämä vaatii eri toimijoiden yhteistyötä. Universiadit ovat opiskelijoille yksi urheilu-uran keskeisistä kilpailuista, Suomen joukkueen kisoihin lähettävän Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) pääsihteeri Henri Latonen sanoo.

Suomen pikaluistelujoukkue Torinon kisoihin:

Robert Brandt Helsingin Työväen Luistelijat
Lauri Potka Seinäjoen Urheilijat
Susanna Potka Seinäjoen Urheilijat (kuvassa)
Pirjo Lehtinen Joukkueenjohtaja ja valmentaja (kuvassa)

Urheilukanava seuraa Universiadeja lähetyksissään

Suomessa voit seurata kisoja Urheilukanavan lähettämien kisakoosteiden välityksellä seuraavasti:

19.1 klo 11.45, 20.1 klo 12.50, 21.1 klo 11.45, 22.1 klo 13.30, 23.1 klo 16.00, 24.1 klo 16.00, 25.1 klo 16.00, 26.1 klo 16.00, 27.1 klo 15.05 ja 28.1 klo 13.15.

Kisasivuilla tarkemmin kisojen ohjelmasta ja järjestelyistä:

http://www.universiadetorino2007.org/ENG/home.aspx

Kisauutisia osoitteesta:

http://www.opiskelijaliikunta.fi/talviuniversiadit/torino2007