Ennätyksiä Erfurtissa

Pia Humiston ja Susanna Potkan hyvä vire jatkuu. Tällä kertaa molemmat rikkoivat ennätyksiään International Silvester Race -kilpailussa Erfurtissa.

Susanna luisteli uuden ennätyksen 1000 metrillä. Entinen ennätys parani sekunnilla. Aika 1.25,93 syntyi luistelulla, jossa Susannan mukaan olisi ollut vielä parantamisen varaakin.
– Ensimmäinen kierros oli ihan liian hidas. Molemmilla matkoilla tekniikka oli taas parempaa, mutta vielä on parannettavaa.

Toinen Susannan luistelemista matkoista oli 500 metriä. Sillä syntyi aika 42,50.
– Aika oli ihan hyvä, mutta jäi harmittamaan, ettei 42 mennyt
rikki, Susanna harmitteli.
– Startti oli suht hyvä, mutta kierros olisi saanut olla kovempi.

Pia luisteli 500 metriä ja 3000 metriä. Molemmilla matkoilla syntyi ennätys (44,49 ja 4.47,19).
– Lähdin 3000 metrin alussa liian kovaa ja sitten kierrosajat tippuivat liikaa. Kuitenkin olen aika tyytyväinen, kun enkka parani kahdella sekunnilla, kertoi Pia.

Lyhyemmän matkan suoritukseensa Pia ei ollut yhtä tyytyväinen.
– Ensimmäinen satanen oli hyvä, vaikka tulikin pieni horjahdus. Kierros ei ollut yhtä hyvä kuin olisi voinut olla. Hampaankoloon jäi suoraluistelutekniikka, analysoi Pia.

Naiset jatkavat leiriään Erfurtissa tammikuun kolmanteen päivään asti. Leiri on sujunut tähän asti oikein hyvin.
– Leirillä on ollut hyvä tunnelma ja on ollut mukava luistella hyvällä jäällä. Harkoissa on saatu oivalluksia, kertovat Pia ja Susanna.

He myös kiittelevät, että päävalmentaja Janne Hännisellä on ollut hyvin aikaa neuvoa kaikkia luistelijoita, vaikka Hännisellä on jäällä yhteensä kymmenen suojattia kerralla.