Yleisluistelijoiden SM-kilpailut käynnistyivät Oulunkylässä

Yleisluistelijat aloittivat kamppailun vuoden 2007 Suomen mestaruuksista Oulunkylässä Helsingissä. SM-luistelujen ohjelmassa on myös matkakohtaiset SM-kilpailut naisten 5000 metrillä ja miesten 10000 metrillä. Olosuhteet olivat hyvät.

Miesten 500 metrin kilpailun voitti Seinäjoen Urheilijoiden Tuomas Nieminen. Nieminen on päässyt hyvään vireeseen. Aika oli 37,39, joka on Oulunkylässä luisteluna hyvää luokkaa. Nieminen ei kuitenkaan luistellut 5000 metriä, joten hän ei tavoittele yleisluistelun Suomen mestaruutta.

– Nyt näyttää sairastelujen jälkeen paremmalta. Tämä taisi olla minun paras aika kotimaassa luistelluista. Kunhan saan lisää kisastartteja, niin aikojen pitäisi tuosta parantua vielä huomattavasti, kertoi Tuomas Nieminen .

Miesten 5000 metriä voitti Jarmo Valtonen ja hänellä on tukeva johto ensimmäisen päivän jälkeen.

Naisten kilpailun ennakkosuosikki Johanna Mäki joutui jäämään kilpailusta pois. Samoin Seinäjoen Susanna Potka oli poissa. Naisten 500 metrin nopein oli Elina Risku ajalla 44,77 ja 3000 metrin paras oli Porin Pyrinnön Pia Humisto. Kahden lajin jälkeen naisten kärki on tasainen. Johdossa on Pia Humisto ja Elina Risku puhaltaa niskaan lähituntumassa.