Pia Humisto matkalla kohti Suomen mestaruutta

Helsingin Oulukylässä käytävissä yleisluistelijoiden SM-kilpailuissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen johdossa on Porin Pia Humisto.

Pia luisteli 500 metriä aikaan 46,36 ja 3000 metrillä syntyi ulkojäiden oma ennätys 5.05,67. Haastajan paikalta toiseen päivään lähtee Seinäjoen Elina Risku, joka oli 500 metrillä nopein ajalla 44,77. Kolmantena ensimmäisen päivän jälkeen on Seinäjoen Liisa Yli-Ojanperä. Päivän toiseksi nopeimman ajan (5.07,92) 3000 metrillä luistellut Seinäjoen Saana Hyttinen kaatui harmittavasti 500 metrillä ja on siten yhteispisteissä viimeisenä.

Naisten maajoukkueen jäsenet Susanna Potka ja Johanna Mäki joutuivat jättämään mestaruuskilpailut väliin terveydellisistä syistä. Susanna on toistamiseen kovassa flunssassa tänä syksynä ja Johannan kiusana ovat kipeytyneet polvet.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kello 10. Naiset luistelevat 1500 metriä ja 5000 metriä.