Sprintterit Japanissa

Sprintteriluistelijat jatkavat Aasian kiertuettaan Naganossa viikonloppuna. Suurimmat odotukset kohdistuvat Pekka Koskelaan.

Pikaluistelun sprintterilajien maailmancup jatkuu viikon vaihteessa Japanin Naganossa ”M-aalto” –hallissa. Ohjelma on sama kuin edellisessä osakilpailussa Kiinan Harbinissa eli miehet luistelevat kahdesti 500 metriä ja kahdesti 1000 metriä. Lisäksi on 100 metrin kilpailu päätöspäivänä sunnuntaina.

Suomalaiset jatkavat Naganossa samalla miehistöllä kuin Kiinassa, jossa Pekka Koskela otti kauden toisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa. Tavoitteet on asetettu myös Japanissa korkealle.

– Jää on täällä hyvä ja liukas. Se on kuitenkin luistelijoille haastava. Jää murtuu helposti alla, jos tekniikka ei ole kohdallaan. Kaatumisia tulee mitä todennäköisimmin, kuvasi päävalmentaja Janne Hänninen Naganon hallin olosuhteita.

– Odotan edelleen parempia tuloksia myös muilta kuin Pekka Koskelalta. Ja uskon, että niin Mika Poutala, Pasi Koskela kuin myös Markus Puolakkakin tulevat parantamaan suorituksiaan. Japanilaiset ovat varmasti kärkipaikoilla omassa kisassaan. Samoin korealaiset, jotka muiden aasialaisten tapaan tähtäävät oman maanosansa mestaruuskilpailuihin, ovat täälläkin kovia. Korean Kyou-Hyuk Lee on ollut putkeen 11 kertaa maailmacupin palkintopallilla. Se taitaa hipoa jo ennätystä, kertoi Janne Hänninen.