Pia mukaan maaotteluun

Pia Humisto osallistuu viikonloppuna Saksa-Hollanti-Norja-Suomi/Ruotsi-maaotteluun Norjan Arendalissa.

Maaottelussa maiden joukkueet ottavat mittaa toisistaan juniori- ja neosenioriluistelijoiden voimin. Pia on osa Suomen ja Ruotsin yhteistä joukkuetta ainoana Suomen edustajana. Hän luistelee lauantaina 500 ja 1500 metriä. Sunnuntaina ohjelmassa ovat 1000 metriä ja joukkuekilpailu. Pia on viime viikonlopun Scandinavian Cupin -kilpailun jälkeen ollut harjoittelemassa Göteborgissa, josta matka jatkuu Norjaan perjantaina.

– Treenit on menneet tosi mukavasti. Täällä on kivaa, kun on enemmän kovia peesejä, joiden perään voi yrittää lähteä roikkumaan. Hyvävauhtinen luistelu vie eteenpäin, kertoili Pia tunnelmia Etelä-Ruotsista.
– Miinuksena voi sanoa, että jää ei ole niin hyvä kun voisi olettaa, vaikka jäärata on katettu. Se johtunee sateisesta ja lämpimästä säästä.