Maailmancup siirtyi Aasiaan

Pekka Koskela tavoittelee jälleen menestystä Harbinin jäällä Kiinassa. Toissakaudella Pekka saavutti Harbinissa ensimmäisen maailmancupin voittonsa.

Suomen pikaluistelun kirkkain tähti Pekka Koskela on jo tällä kaudella yltänyt yhteen maailmancupin osakilpailuvoittoon. Toinen voitto on nyt tähtäimessä, kun maailman sprintterivaliot ottavat yhteen Kiinan Harbinissa tulevana viikonloppuna. Koskelalla on hyvät Kiinan -muistot, sillä kaksi vuotta sitten hän luisteli ensimmäisen maailmancup -voittonsa samalla radalla.

– Pekka nauttii luistelusta ja se on hyvä merkki. Hän on edelleen hyvässä kunnossa ja voimme hyvällä syyllä odottaa menestystä, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

– Odotan myös muulta joukkueelta entistä parempia suorituksia. Mika Poutalan pitää pystyä nostamaan tasoaan, Pasi Koskelan on jatkettava hyvässä suunnassa olevaa kehitystään ja Markus Puolakan on päästävä pikkuhiljaa sinuiksi kisastarttien kanssa.

– Jää ei ole täällä tällä hetkellä aivan yhtä nopea kuin aikaisemmin, mutta se on kuitenkin hyvä. Siihen saa hyvän otteen ja arvioin 500 metrin voittoajan olevan lähellä 35,20 ja 1000 metrillä 1,09,50 luokkaa, jatkoi Hänninen.

Kiinan Harbinin osakilpailu käydään lauantaina ja sunnuntaina. 500 metrin ja 1000 metrin kilpailujen lisäksi luistellaan 100 metrin kilpailu.