Koskelan hyvä isku jatkuu – nyt Berliinissä kuudes 500 metrillä

Pekka Koskelan hyvät maailmancup –luistelut jatkuvat. Nyt Berliinissä luisteltavassa osakilpailussa hän sijoittui 500 metrillä kuudenneksi, vaikka luistelun loppuosa meni viimeisessä kaarteessa tapahtuneen horjahtamisen vuoksi piloille.

Koskelan aika oli 35,37, kun voittaja korealainen Kyou-Hyuk Lee luisteli 35,08. Koskelalta jäi viimeinen palkintopallisijoitus vain kymmenyksen päähän.

Pekka Koskela oli ainoa suomalaisluistelija A-ryhmässä. Pasi Koskela ja Markus Puolakka yrittivät saada jatkoa ajatellen tärkeitä maailmancup-pisteitä B-ryhmässä. Pasi Koskela sijoittui ajallaan 36,39 10:nneksi ja nuori Puolakka ajalla 36,53 13:nneksi.

– Pekan lähtö oli taas tänään erinomainen ja odotimme ilman muuta palkintosijoitusta. Hän meni viimeiseen kaarteeseen aggressiivisesti yrittäen saada hyvä lopun. Se ei kuitenkaan onnistunut, vaan hän horjahti pahasti ja podium -paikka kuivui siihen. Mutta tämä osoitti kuitenkin, että Pekka on hyvässä kunnossa. Pasin luistelu paranee koko ajan ja tänään olivat mc-pisteet lähellä. Markus Puolakka ei saanut kilpailussa sitä irti, mitä suorituskunto edellyttäisi. Mutta kokemus ja rutiini lisääntyvät joka kerta, sanaili päävalmentaja Janne Hänninen miehistönsä suorituksista.

Suomen Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola on matkustanut Berliiniin seuraamaan pikaluistelijoiden toimintaa. Hänen oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Minulle on tullut selväksi, että maailman taso on tänäkin vuonna erittäin kova. Suomalaiset ja tällä hetkellä erityisesti Pekka Koskela on hyvin mukana kansainvälisen kärjen vauhdissa. Tänään tuli vain harmillinen suoritusvirhe. Ilman sitä olisimme ilman muuta nähneet Pekan palkintokorokkeella, kertoi Kari Niemi-Nikkola 500 metrin luistelun jälkeen.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup, Berliini, Saksa

Miehet 500 m (A-ryhmä)

1 Kyou-Hyuk Lee (Korea) 35,08

2 Kang-Seok Lee (Korea) 35,21

3 Tucker Fredricks (USA) 35,27

4 KeiichiroNagashima (Japani) 35,30

5 Joji Kato (Japani) 35,36

6 Pekka Koskela (Suomi) 35,37

Miehet 500 m (B-ryhmä)

1 Dmitry Lobkov (Venäjä) 35,70

2 Maciej Ustynowicz (Puola) 35,88

3 Even Wetten (Norja) 35,94

4 Brock Miron (Kanada) 36,01

5 Anton Hahn (Saksa) 36,03

6 Aleksey Proshin (Venäjä) 36,05

10 Pasi Koskela (Suomi) 36,39

13 Markus Puolakka (Suomi) 36,53