MC -urakan avaus Hollannissa viikonloppuna

Pikaluistelun maailmancup avataan Heerenveenissä tänä viikonloppuna uuden päävalmentajan johdolla.

Pikaluistelijat aloittavat perjantaina maaliskuulle kestävän maailmancup –urakkansa Hollannin Heerenveenissä. Ensimmäisessä osakilpailussa ovat mukana sekä sprintterit että pitkien matkojen luistelijat.

Suomalaiset ovat mukana kuusimiehisellä joukkueella maailmancup –debyyttinsä päävalmentajana tekevän Janne Hännisen (kuvassa) johdolla.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin. Kaikki ovat terveenä ja mieliala hyvä. Uskon, että saamme tänä viikonloppuna hyvän avauksen maailmancupiin. Pekka Koskelalla on hyvä mahdollisuus ottaa täällä hyvät sijoitukset. Operoitu polvi on oireeton ja uskomme, että se kestää kovassa kilpailurasituksessakin. Risto Rosendahl on puolestaan löytämässä hyvän vireen, vaikka pari viikkoa sitten luistelu ei ollut vielä aivan kuosissaan. Myös luistimet olemme saaneet viritettyä kohdalleen, joten kaikki pitäisi olla kunnossa avausta varten, kertoi Janne Hänninen.

Suomen joukkue:

Pekka Koskela (500 m ja 1000 m)
Pasi Koskela (500 m ja 1000 m)
Mika Poutala (500 m ja 1000 m)

Markus Puolakka (500 m)

Risto Rosendahl (1000 m ja 1500 m)
Jarmo Valtonen (1500 m ja 5000 m)

Lisätiedot: Esko Lummelampi, GSM 0500-240 029.