Suomalaiset rullaluistelun MM-taistossa

Mika Poutala ja Jarmo Valtonen suuntasivat rullaluistelun MM -kilpailuihin Korean Anyangiin.

Helsingin Työväen Luistelijoiden (HTL) Mika Poutala ja Jarmo Valtonen (kuvassa) haastavat maailman rullaluisteluvaliot road -radalla ja maratonilla 06.-09.09. Etelä-Korean Anyangissa.

Kuluneen kesän näyttöjen perusteella on suomalaisilta lupa odottaa finaalipaikkoja 12 parhaan joukossa 200 metrin sprintissä sekä 500 metrillä. 500 metriä on aina iso arvoitus alkueräarvontojen ja ryhmälähtöjen taktisen asetelman vuoksi. Toisaalta suomalaiset tuntevat lajin taktiikan varsin hyvin. 10 000 metrin pistekisassa Jarmo Valtosella on mahdollisuus 15 parhaan joukkoon täydellisellä onnistumisella.

Maratonilla kärkiryhmässä mukana pysyminen luo mahdollisuuden loppukiriin ja hyviin sijoituksiin. Marathonilla vaaditaan erinomaista kestävyyttä, nopeutta, korkean luisteluvauhdin tekniikkaa ja kourallista onnea (muiden taktiikka sopii suomalaisille kisan kriittisissä vaiheissa). Suomalaiset kilpailevat 06.-07. ja 09.09. Kaksikkoa valmentaa kisoissa Lauri Paalasmaa.

MM -kilpailujen tuloslinkki Viralliset kisasivut

Mika Poutalan kisakuulumisia