Rullaluistelun Suomenmestaruudet ratkenneet

Jarmo Valtonen ylivoimainen miehissä, Pia Humistolle "hattutemppu".

Rullaluistelun SM -kilpailut luisteltiin 05.-06.08.2006 Porin Delta -areenalla. Helsingin Työväen Luistelijat (HTL) hallitsi Jarmo Valtosen (kuvassa) johdolla täydellisesti miesten SM -kilpailuja.

Jarmo Valtonen otti viisi voittoa, HTL viisi kolmoisvoittoa. Mika Poutala, Jani Suihkonen, Teemu Ylänen ja Max Forstedt olivat muut HTL:n mitalistit. HTL:n ylivoimaa haastoi vain Oulun Tarmon nuori Niko Räsänen, sijoittuen kolmasti neljänneksi erittäin pienillä eroilla.

Naisten puolella Pia Humisto piti paikallisseura LPGP:n mitalikannassa voittamalla kultaa 1 500, 3 000 ja 5 000 metrillä sekä hopeaa 200 ja 500 metrin kilpailuissa. Erittäin hyvissä olosuhteissa läpiviedyt kilpailut saivat lisäväriä kilpailun ulkopuolisista osallistujista. Myös järjestelyt sujuivat hyvin – harmittavaa oli vain junioriluistelijoiden vähyys.