Dennis Saikkoselle pronssia Sveitsissä

Dennis Saikkonen luisteli mitaleille Swiss Inline Cupin viimeisessä osakilpailussa.

Lauantaina 06.08.2006 käytiin Swiss Inline Cupin viimeinen osakilpailu Sveitsin Glarusissa. Tällä kertaa ei ollut kyseessä mikä tahansa rullaluistelukisa, vaan Kisa isolla K:lla. Aikuisten sarjan 23 kilometrin reitti taitettiin Linthalin laaksosta (662m) ylös Klausenpassiin 1952 metrin korkeuteen. Junioreiden 11 kilometriä kivuttiin (!) 1385 metristä ylöspäin. Vaikka Sveitsissä vallitseekin kesä, "lähtölämpötila" oli laaksossa vain +7° ja maaliin tultaessa mittari näytti huimat +3°…

Jännitys oli suuri ennen lähtöä ja paljon käytettiin aikaa materiaalin valitaan – moni valitsi 5 x 84 millistä rengasta, suurin osa 4 x 90mm ja osa uskaltautui jopa ajamaan vuoren ylös sadalla millillä… Oikean vaatetuksen valintakaan ei ollut ihan yksinkertainen asia, sillä sumupilveä veti laakson läpi jatkuvasti ja välillä ripautti vettäkin.

Kilpailu luisteltiin "soolona" – joukkuekisasta ei ollut tietoakaan, vaan jokainen luisteli oman vauhtiaan. Ei auttanut ajaa kenenkään peesissä, sillä niin rankka oli nousu että jokaisen oli kuunneltava vain omaa pulssiaan (tai pulssimittariaan). Kaatumisilta tietysti vältyttiin ja ensimmäistä kertaa valokuvaajatkin matkan varrella kerkesivät kuvaamaan luistelijoita oikein kunnolla.

Kisailijat olivat antaneet vaihtovaatteensa jo laaksossa linja-autojen kuljetettavaksi ylös vuorelle, jossa heitä odotti lämpöisiä huopia ja kuuma suihku. Paluu alas laaksoon tehtiin myös linja-autoilla. Sveitsiläiset tietävät miten asiat organisoidaan…

Dennis Saikkonen (kuvissa), joka luistelee pari vuotta vanhempien junioreiden kanssa samassa sarjassa, pääsi tällä kertaa etulyöntiasemaan hyvän kuntonsa ja ketterän luistelutyylinsä ansiosta. Hän oli 11 km matkalla jopa nopeampi kuin 3 vuotta vanhempi veljensä! Glaruksen pronssimitali oli Denniksen ensimmäinen Swiss Inline Cupissa. Eli siis kovasti odotettu!

Aikuisten sarjassa Kolumbian Diego Rosero näytti taas ylivoimansa – luisteltiin sitten ylä- tai alamäkeä, hän oli voittamaton. Naisten sarjan voittajaksi tuli yllätysnimi Anne-Claire Mailard. Jesse Saikkonen taisteli itsensä 12:toista sijalle.

Glaruksen „Graziest Inline Race of the World“ oli varmaan enemmän itsensä voittamista kuin rullaluistelua ja harvoin on nähty niin tyytyväisiä rullaluistelijoita kisan jälkeen!

Tulokset – Junior Men Team, 11km (korkeusero 600m)