Valtonen Juhannuksen voittaja

Suomalaiset huiput kilpailivat Hollannin kansainvälisessä kilpailussa Juhannuksena.

Suomen rullaluistelumaajoukkue teki mukavaa tulosta Juhannuksena kolmepäiväisissä kansainvälisissä rullaluistelukisoissa Hollannissa. "Jamppa" Valtonen (ylempi kuva) voitti 200 m, 500 m ja 1 000 m sprintit. Teemu Ylänen yllätti myös iloisesti kirimällä 200 m sprintissä hienosti toiseksi.

Valtosen aika oli ylivoimainen, 18.20. Teemun aika 19.05 oli kohtuullista tasoa. Max Forstedt ja Robert Brandt (alempi kuva) sijoittuivat samalla ajallaan 19.25 kuudensiksi.

500 metrillä Jamppa veti viiden miehen finaalissa rohkeasti alusta asti kärjessä ja voitti täpärästi ennen hollantilaisia. Brandt oli kisan neljäs.

1000 metrillä peli oli taktisempi ja Valtonen tarkasti merkattu mies. Brandt veti finaalia alussa noin 500 m, jonka jälkeen kärkeen ampaisi hollannin Emmel Van Loon. Jamppa seurasi kärppänä perässä saaden belgian Stijn Van Hoven ja hollannin Arjan Smitin liikkeelle. Suomipoika tykitti maalisuoralle viimeisessä kaarteessa kärkiluistelijan ohi pitäen niukin naukin Benelux-maiden pojat takanaan. Brandt oli seitsemän miehen finaalissa kuudes. Robert Brandt taisteli myös 5000 metrin linja-ajossa itsensä kolmanneksi.

Korttelikriteriumissa sijoitukset olivat A -luokassa Valtonen 17:s ja Brandt 28:s. Voittaja oli Australian Michael Byrne. Kilpailu oli pituudeltaan 45 minuuttia + 5 kierrosta. B -luokassa Teemu Ylänen sijoittui 14:ksi. Kilpailu 40 minuuttia + 3 kierrosta.