Suomelle menestystä WIC:ssä

St. Moritzin World Inline Cup -osakilpailu luisteltiin 24.06.2006. Mukana kilpailussa oli neljä suomalaista.

Legendaarisessa Engadin World Inline Cupissa Sveitsin St. Moritzissa kilpailtiin Juhannusviikonloppuna 1 800 metrin korkeudella reitillä, joka kulkee läpi vuoristo- ja järvimaisemien – elämys niin nuorille kuin vanhemmillekin luistelijoille. Suomesta kilpailuun osallistui neljä luistelijaa, kaikki hyvällä menestyksellä.

Naisten "Speed Women Team" sarjassa luistelivat turkulainen Kati Koota (kokonaisija 50:s, omassa ikäluokassaan 5:s) upealla ajalla 1:09:53 ja salolainen Maarit Mänty-saari (kokonaissija 55:s, omassa ikäluokassaan 9:s) ajalla 1:12:13.

Sarjassa "Men Fitness Team" luisteli KENSUN Jesse Saikkonen (ylin kuva) ensi kertaa World Cupin kisoissa tänä vuonna palkintopallille, sijoittuen kolmanneksi ajalla 1:00.15. Jessen pikkuveli Dennis Saikkonen pääsi hänkin kymmenen parhaan joukkoon, sijoittumalla kahdeksanneksi (oman ikäluokkansa paras).

Olosuhteet tänä vuonna olivat mitä parhaimmat ja tytöt kävivätkin tutustumassa rataan ja matkan varrella oleviin jarrutusmattoihin jo edellispäivänä välttyäkseen pahoilta yllätyksiltä. Niitä ei onneksi tullut. Tytöt pysyivätkin hyvin kärkijoukon mukana, ottaen huomioon että Katia on vaivannut polvivamma ja hän ei ole pystynyt harjoittelmaan täysipainoisesti.

Miesten Fitness sarjassa käytiin kova kilpailui mitaleista. Jesse hävisi voittajalle Sveitsin Marco Wengerille vain vaivaiset 0:00.32! Miesten Speed -sarjan voitti Yann Guyader Ranskasta ja naisten Speed -sarjan Sandra Gomez Espanjasta.

Jesse ja Dennis Saikkonen edustavat Suomea Junioreiden Euroopan Mestaruuskisoissa Martinsicurossa, Italiassa 12.-19.07.2006.

Tulokset