Scandinavian Cup

Jarmo Valtonen ja Pia Humisto rullailivat vauhdikkaasti Ruotsin Varbergissa.

Suomen Jarmo Valtonen (kuvassa) ja Pia Humisto sijoittuivat molemmat sarjoissaan neljän matkan yhteispisteissä hienosti neljänsiksi 20.-21.05.2006 Ruotsin Varbergissa käydyssä kansainvälisessä rullaluistelukilpailussa. Humiston sijoitukset 500, 1000, 5000 ja 10 000 metrin kilpailuissa olivat 4-6 joukossa joka matkalla. Naisten kisan voiton vei suvereenisti tanskalainen Sara Bak. Kati Koota oli viides.

Miesten sarjassa kokonaisvoitto meni ylivoimaisesti myös Tanskaan, Christian Hartzin voittaessa neliottelun. Kilpailumatkoina olivat 500 m, 1000 m, 10 000 m ja 20 000 m. Valtosen ensimmäinen päivä meni alle odotusten, mutta toisena päivänä radalle saapui voitontahtoinen vantaalainen, joka voitti sunnuntain kisassa 1000 m sekä sijoittui 10 000 m pistekisassa toiseksi. Miesten sarjassa Robert Brandt teki 24 kilpailijan joukossa perusvarman tuloksen sijoittumalla kahdeksanneksi.

Poikien juniorisarjassa oululainen Niko Räsänen osoitti lahjakkuuttaan luistelemalla rohkeasti ja yritteliäästi lähinnä tanskalaisten dominoimaa kärkiryhmää vastaan. Räsäsen kisa valitettavasti päättyi jo ensimmäisen päivän jälkeen loukkaantumisten vuoksi. Paras sijoitus oli 500 metrin kisassa vakuuttavasti kuudes.

Molemmat kisapäivät luisteltiin vastavalmistuneella, 200 metrin mittaisella huippuhienolla rullaluisteluradalla, vesisateessa. Kisoissa oli mukana joukkueet Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta.