Olympiakomitea jakoi tukea nuorille huipuille

Suomen Olympiakomitea päätti nuorten huippu-urheilijoiden valmennustuista talvilajeille kausille 2006-2007 ja 2007-2008.

Ns. nuorten tuella jatkaa ensi kauden 37 vuosi sitten valittua urheilijaa ja uusina tuen piiriin seuraavaksi kahdeksi kaudeksi valittiin 11 urheilijaa. Samassa yhteydessä valittiin seitsemän lähellä kansainvälistä huippua olevaa naisurheilijaa naisten huippu-urheilutuelle samoin kahdelle tulevalle kaudelle.

Sekä nuorten että naisten huippu-urheilutuelle valituille urheilijoille maksetaan ensi kauden valmentautumiskuluihin 2 500 euroa, josta vähintään 500 euroa tulee kohdentaa valmentajan kustannuksiin. Yhteensä tukea myönnettiin 136 500 euroa. Tukiohjelmiin kuuluvat urheilijat saavat valmennustuen lisäksi seuraavat palvelut:

  • terveydenhuollon palvelut omalääkärijärjestelmän kautta
  • sairauskuluvakuutuksen
  • opinnonohjauspalvelut
  • valmentautumisen suunnittelu- ja seurantatukea
  • ajankohtaisia asiantuntijaluentoja valinta- ja koulutusleireillä

Pikaluistelun osalta uutena nuorten tukiohjelmaan valittiin Helsingin Luistinkiitäjien Mikko Poutanen. Häntä valmentaa Toni Korelin. Vanhana tukiurheilijana ohjelman piirissä jatkaa Markus Puolakka (kuvassa), hänkin Helsingin Luistinkiitäjistä. Markuksen valmentajana toimii isä Esa Puolakka. Onnittelut!