Pekka Koskela Fintoton Olympiatalliin

Suomen pikaluistelun olympiamitalitoivo ryhtyi yhteistyöhön Fintoton kanssa.

Torinon Olympialaisiin lähdössä olevat pikaluistelija Pekka Koskela (kuvassa) ja lumilautailija Janne Korpi liittyivät Fintoton Olympiatalliin. Nuorten huippu-urheilua yhdessä raviurheilun kanssa ovat jo aiemmin lähteneet tukemaan Piia Pantsu, Aki Parviainen, Jani Sievinen, Juha Hirvi ja Toni Nieminen.

Fintoto Oy:n ja Suomen Olympiakomitean yhteistyön huipennuksena järjestettiin ensimmäiset Olympiaravit Lahdessa keväällä 2005. Ravitapahtuman ja sitä edeltävän kuukauden Toto-vaihdosta luovutettiin 52 300 € tukemaan Suomen Olympiakomitean nuorten huippu-urheiluohjelmaa. Tukisumman avulla voitiin vuoden 2005 aikana aloittaa kymmenen uuden päätoimisen valmentajan palkkaus yhteistyössä lajiliittojen kanssa.

Järjestyksessään toiset Olympiaravit ajetaan 08.04.2006 Lahden Jokimaalla. Osa Olympiaravien ja sitä edeltävän kuukauden Toto-pelivaihdosta tullaan jälleen luovuttamaan Olympiakomitean nuorten huippu-urheiluohjelmalle. Olympiaravit 2006 on kylmäverisille hevosille tarkoitettu kansainvälinen kilpailu. Sen karsintalähdöt juostaan Helsingissä, Joensuussa ja Kaustisella maaliskuussa. Olympiaravien finaali ravataan 22 000 euron ykköspalkinnolla.

– Olen Pohjanmaalta kotoisin, ja seurannut ikäni alueen aktiivista ravitoimintaa. Kotikaupungissani Seinäjoella järjestettiin kesällä 2005 Kuninkuusravit, jotka olivat suuri menestys, kertoo pikaluistelija Pekka Koskela. – Huipulle pyrkivä nuori urheilija tarvitsee kaiken mahdollisen tuen pyrkimyksilleen ja olen otettu päästessäni mukaan yhteistyöhön, jonka tavoitteena on nimenomaan tukea nuoria urheilijoita.

Toinen uusista Fintoton yhteistyöurheilijoista on lumilautailija Janne Korpi, joka on ohjastanut useita voittoja myös ravikilpailuissa. –Suuri haaveeni on ollut laskea Olympialaisissa ja nyt unelmistani on tullut totta. Nuorena urheilijana joudun päivittäin kohtaamaan ne haasteet, joiden voittamiseksi nuorten huippu-urheiluohjelma on luotu.

– Yhteistyö Olympiakomitean kanssa on vastannut asetettuja tavoitteitamme, toteaa Ilmari Halinen, Fintoto Oy:n toimitusjohtaja. – Viime vuonna Olympiakomitean kanssa aloitetun yhteistyön painopiste on Torinon olympiavuodessa. Yhteistyön ensimmäinen vuosi loi hyvän perustan mahdolliselle pidempiaikaiselle yhteistyölle Ruotsin mallin mukaisesti. Me Fintotossa olemme hyvin iloisia saadessamme olympiatalliimme kaksi Torinon tulevien Olympialaisten varteenotettavaa mitalin tavoittelijaa.