Johanna alitti SE-ajan 1000 metrillä

Johanna luisteli Helsingin tiistaikisoissa 1000 metriä aikaan 1.27,1, mikä alittaa hänen nimissään olevan matkan SE-ajan 1.27,23.

Tiistaikisoissa oli käytössä käsiajanotto. Ennen 1000 metriä Johanna luisteli kauden parhaan 500 metrinsä, mikä lupasi hyvää kaksikertaa pidemmälle matkalle. Johannan valmentaja Jukka Lehto ennusti jo ennen tonnin starttia, että SE-aika alittuu. Johanna oli kauden ensimmäiseen 1000 metrin luisteluunsa tyytyväinen, vaikka käsiajanoton virallisuus pohdituttikin luistelun jälkeen.
– Ja viimeisessä kaarteessa horjahdin, mikä jäi hieman harmittamaan, hän tuumi.
Vielä kovempaankin aikaan olisi siis ollut mahdollisuuksia.

Myös Susanna ja Ansku luistelivat tiistaikisoissa 500 metriä. Molemmat olivat suorituksiinsa tyytyväisiä.
– Oli hyvä saada pitkän tauon jälkeen startti alle ennen Erfurtiin lähtöä, totesi Susanna. Hän ja Ansku kilpailevat viikonloppuna Erfurtissa ja viikko tämän jälkeen European Youth U23 Games -kisoissa Itävallan Innsbruckissa.