Koskela MM -500 m:llä toinen – kokonaiskilpailussa seitsemäs

Pekka Koskelan toinen päivä sprintteriluistelijoiden MM-kilpailuissa sujui erinomaisesti.

Ensimmäisen päivän luistinongelmat pilasivat täydellisen onnistumisen kokonaiskilpailun kannalta. Toisena päivänä 500 metrillä Koskela luisteli mainiosti ja oli toinen ajalla 35,24. Matkan voitti hurjaa kuntoa osoittanut jenkki Joey Cheek ajalla 35,09. Janne Hänninen oli matkan 19:s, Mika Poutala 24:s ja jälleen viimeisessä kaarteessa pahasti horjahtanut Tuomas Nieminen 38:s.

1000 metrillä Koskelan meno oli myös vakuuttavaa ja hän oli seitsemäs ajalla 1.10,06. Matkan voitti ensimmäisenä päivänä 500 metrin startissa kompuroinut Jeremy Wotherspoon ajalla 1.09,67. Suomalaisista Janne Hänninen oli 21:s, Mika Poutala 22:s ja Tuomas Nieminen 39:s.

Lopputuloksissa Koskela oli niin ikään ensimmäisen päivän vastoinkäymisistä huolimatta seitsemäs ja osoitti näin olevassa kovassa nousukunnossa.

Suomalaisten kokonaispanos oli hyvä, sillä Suomi sai neljästä luistelijasta kolme 20 parhaan joukkoon kokonaiskilpailussa. Janne Hänninen oli 16:s ja Mika Poutala 19:s. Tuomas Niemiselle ei sattunut MM-kisapäivät kohdalleen, vaikka mies on osoittanut olevansa kunnossa. Hänen kokonaissijoituksensa oli 39:s. Kaiken kaikkiaan suomalaiset antoivat hyvän näytön olympialaisia ajatellen.

Miesten kilpailu oli jännittävä loppuun asti. Vielä ensimmäisenä päivänä maailmanmestaruudessa kiinni ollut Venäjän Dmitry Dorofeyev ei onnistunut toisena päivänä tarpeeksi hyvin, vaan mestaruus meni Joey Cheekille. Venäläinen ylsi kuitenkin hopealle ennen kotiyleisön suursuosikkia Jan Bosia.

Naisten maailmanmestaruus meni vakuuttavalla tavalla Venäjän Svetlana Zhurovalle.

Hollannin Heerenveenissä pidetyt MM-kilpailut olivat urheilujuhlat parhaimmillaan. 12.000 katsojan miehittämä halli täyttyi laulusta ja suosionosoituksista, joita riitti myös muille kuin omille urheilijoille.

Vastaavat kilpailut järjestetään Suomessa vuonna 2008.