Koskela huono-onnisenakin hyvissä asemissa toiseen päivään

Pekka Koskelan rikkonainen luistin sekoitti miehen 500 metrin MM-luistelun, mutta luistin tuli kuntoon 1000 metrille ja hän sai kohtuullisen hyvän aseman toista päivää ajatellen.

Koskela on Hollannin Heerenveenissä käytävissä kilpailuissa konaistilanteessa 11:s. Myös muut suomalaiset tekivät hyvän päivätyön. Janne Hänninen on ensimmäisen päivän jälkeen 14:s ja Mika Poutala 19:s. Tuomas Niemisen epäonni 500 metrin luistelussa pudotti miehen sijoitusta ja hän starttaa toiseen päivään sijalta 38.

Päivän nimi miesten luistelussa oli Venäjän Dmitry Dorofeyev. Hän voitti 500 metriä ja oli 1000 metrillä neljäs ja hänellä on johto ensimmäisen päivän jälkeen. Tonnin voitto meni Heerenveenin 12.000 katsojan riemuksi isäntämaan Jan Bosille, joka kukisti viimeisessä parin jännittävässä kilpailussa yhdysvaltalaisen Joey Cheekin kahdella sadasosalla. Bosin voittoaika oli 1.09,23. Suomalaisten ajat olivat: Koskela, 1.10,87 (16.), Hänninen 1.11.22 (18), Poutala 1.11,75 (23.) ja Nieminen 1.12,94 (34.).

Naisten 1000 metrin voitto meni Chiara Simionatolle. Naisten kokonaiskilpailua johtaa Venäjän Svetlana Zhurova.

Päivän tulokset osoittivat, että alkukauden tilanne on tasoittunut. Pohjois-Amerikan ja Aasian luistelijat eivät ole muihin nähden sellaisessa asemassa, kuin ensimmäiset maailmancupin kilpailut osoittivat.

Kaikki maamme kärkiluistelijat eivät ole Heerenveenissä. Risto Rosendahl ja Jarmo Valtonen osallistuivat Saksan Erfurtissa käytyihin kilpailuihin. Siellä Risto Rosendahl antoi erinomaisen näytön tämän hetken kunnostaan luistelemalla 500 metriä aikaan 1.49,45.