Sprinttereiden MM -kilpailut alkavat

Sprintteriluistelijoiden MM -kilpailut käydään 21.-22.01.2006 Hollannin Heerenveenissä.

Kilpailuista ei tule mielenkiintoa puuttumaan. Monella urheilijalla on viimeiset mahdollisuudet antaa olympianäytöt ja se on yksi syy, miksi Heerenveenissä osanottajamäärä on noussut ennätykselliseksi. Miesten kilpailussa on mukana peräti 51 luistelijaa. Tunnelma Heerenveenin Thialf -hallissa on taattu, sillä halli on loppumyyty molempina päivinä.

Suomen hyvää sprintteriluistelun tasoa kuvaa se, että Suomi on yksi niistä viidestä maasta, jotka ovat voineet lähettää MM-kilpailuihin maksimimäärän miesluistelijoita. Suomen joukkueessa luistelevat Pekka Koskela, Janne Hänninen, Mika Poutala ja Tuomas Nieminen.

– Odotamme levollisin mielin viikonloppua. Miehistö on kunnossa ja kaikki hyvin, oli päävalmentaja Timo Järvisen kommentti Heerenveenistä.

Suomalaisista pikaluistelijoista Torinon olympiakisoihin on valittu vasta Pekka Koskela. Seuraava ja viimeinen valinta on ensi keskiviikkona. Näin ollen myös suomalaisille Heerenveenin kilpailu on normaalia MM -kilpailua tärkeämpi koitos.

Maailmanmestaruuskilpailujen parhaat selviävät neljän luistellun matkan jälkeen (2 x 500 m ja 2 x 1 000 m).

Lauantai Sunnuntai
klo 14.00 klo 14.00

500 m

naiset 500 m naiset
500 m miehet 500 m miehet
1 000 m naiset 1 000 m naiset
1 000 m miehet 1 000 m miehet