Koko naismaajoukkue mukana matkakohtaisissa SM-kilpailuissa

Kaikki naismaajoukkueen luistelijat osallistuvat ensi viikonvaihteessa Helsingin Oulunkylässä käytäviin matkakohtaisiin SM-kilpailuihin.

Naisilla on ohjelmassa perjantaina 500 metriä ja 1500 metriä ja lauantaina 500 metrin toinen luistelu sekä 3000 metriä. Lyhimmällä matkalla mestaruus ratkeaa kahden luistelun yhteisajan perusteella. 1000 metrin Suomen mestaruudesta mitellään vasta sprintti-SM-kilpailuiden yhteydessä.

– Keskityn näissä SM-kisoissa pidemmille matkoille, kun nopeusominaisuudet ovat vielä hukassa raskauden jäljiltä, kertoo Johanna. Pidemmillä matkoilla Johannan toivoo pystyvänsä teknisesti tasapainoisiin luisteluihin.

Susanna ja Annamari lähtevät tavoittelemaan kisoissa hyviä aikoja.
-Jos sää on hyvä, niin ennätyksiä, toteaa Susanna.
Annamari tähtää erityisesti 500 metrille, mutta uskoo hyvin menneiden harjoitusten perusteella myös 1500 metrin kulkevan hyvin.