Pekka Koskela Olympiajoukkueeseen

Seinäjoen Urheilijoita edustava Pekka Koskela valittiin ensimmäisten joukossa Torinon Olympialaisiin.

Suomen Olympiajoukkueeseen valittiin 42 urheilijaa

Suomen joukkueeseen Torino 2006 -talvikisoihin valittiin 42 urheilijaa yhdeksästä lajista. Suurimman ryhmän ensimmäisessä valinnassa muodostaa miesten jääkiekkojoukkue. Myös toisen miesten joukkuelajin curlingin edustajat nimettiin jo nyt olympiajoukkueeseen. Yksilölajeissa vahvimpia näyttöjä antaneita urheilijoita valittiin alppihiihdossa, freestylessa, pikaluistelussa, lumilautailussa, maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyn hiihdossa. Pikaluistelun osalta valinta osui ensimmäisessä vaiheessa Pekka Koskelaan (kuvassa), viime kauden MM -pronssimitalistiin.

– Tässä vaiheessa haluttiin antaa harjoittelu- ja keskittymisrauha selkeät tulosnäytöt jo antaneille urheilijoille. Kilpailuja käydään ja lisää tuloksia syntyy tällä hetkellä lähes päivittäin. Kerrottujen kriteerien valossa voidaan arvioida, että urheilijamäärä toisessa valintavaiheessa vähintään tuplaantuu, kertoo valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola, joka toimii Torinossa Suomen joukkueen johtajana.

Urheilijoiden lisäksi joukkueeseen nimettiin yleisjohto sekä osa terveydenhuoltohenkilöstöä, lajien valmennusjohtoa ja huoltoa. Valintoja täydennetään myös näiltä osin 25.01.2006 toisen valintakokouksen yhteydessä lopullisen urheilijamäärän varmistuttua.

Ensimmäisessä valinnassa Suomen joukkueeseen nimetyt urheilijat sekä Suomen joukkueen muut edustajat julkaistaan Torino -kisasivuilla http://www.torinokisasivut.fi/

Onnittelut Pekalle valinnasta.