Poutala 100 metrin mc -voittoon Inzellissä

Mika Poutala kruunasi hyvän suomalaispäivän Inzellissä käydyssä sprintteriluistelijoiden maailmancupin osakilpailussa.

Poutala (kuvassa) otti 100 metrin finaalissa voiton hyvällä ajalla 9.76 ja nostamalla näin suomalaisvärit korkeimmalle korokkeelle. Poutala oli finaalistartissa kylmähermoinen ja kuvasi omaa taktiikkaansa seuraavasti:

– Otin aluksi tarkoituksella varaslähdön ja sen jälkeen vastustajat menettivät keskittymisensä. Sain toiseen lähtöön huippuhyvän lähdön ja nousin heti kärkeen. Loppu olikin varmistelua ja saatoin hyvissä ajoin ennen loppua nousta pystyyn tuulettamaan voittoani. Tunne oli upea!

Hyvin sujunut Inzellin osakilpailu pudotti painolastia myös pää-valmentaja Timo Järvisen harteilta.

Janne Hännisen, Pekka Koskelan ja Mika Poutalan suoritukset olivat täällä hyviä. Pekan osalta emme ottaneet tänään mitään riskiä, koska lihas kiristi reidessä ja siitä olisi saattanut tulla ongelmia jatkoa ajatellen. Vaikka täällä kaikki parhaat eivät olleetkaan paikalla, niin minä arvioin luistelijoidemme suorituksia maailmancupeissa palkinnoillakin olleeseen Dorofeyeviin ja tällä kaudella hyvin pärjänneisiin norjalaisiin, sanaili tyytyväinen Timo Järvinen.

100 m, miehet finaali

1. Mika Poutala FIN 9,76
2. Maciej Ustynowicz POL 9,85
3. Sergey Kornilov RUS 9,93
4. Janne Hänninen FIN 9,93