Susanna kärjessä SM-taistossa, Johannalla epäonnea 3000 metrillä

Susanna Potka on kärjessä Seinäjoella käytävissä yleisluistelijoiden SM-kilpailuissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

Susanna luisteli 500 metriä aikaan 43,99 ja 3000 metriä 5.10,69. Toisena ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen on Porin Pyrinnön Pia Humisto, joka oli 3000 metrin nopein ajalla 5.06,63. Kolmantena on Turun Urheiluliiton Elisa Arvo.

Johanna Mäellä oli epäonnea 3000 metrillä. Hän luisteli kaksi kierrosta ennen maalia samassa kvartetissa parinsa perään lähteneen parin toisen luistelijan kiinni. Siitä huolimatta, että Johanna varoitti kiinniluisteltua luistelijaa huutamalla, tämä ei väistänyt. Samassa Johanna astui kaarrenappulan päälle ja kaatui. Näin ensimmäisen matkan jälkeen toisena ollut Johanna on ulkona yhteispistekilpailusta.
– Tällaista voi tässä lajissa käydä eikä sille voi mitään, tuumi Johanna, joka oli eniten harmissaan siitä, ettei saanut oikeutta luistella matkaa uudestaan, vaikka kaatuminen johtui häirityksi tulemisesta.