Maailmanennätys miesten 10 000 metrillä

Miesten 10 000 metrin ME rikottiin peräti kahdesti Hollannin maailmancupissa.

Sprintteriluistelijat ovat laittaneet alkukaudesta maailmanennätys-tilastoja uusiksi, mutta myös yleisluistelijat osoittavat hurjaa kuntoa. Hollannin Heerenveenissä maailmancupin 10 000 metrin luistelussa nähtiin kaksi uutta maailmanennätystä. Toiseksi viimeisessä parissa luistellut yhdysvaltalainen Chad Hedrick kaatoi hollantilaisen Jochem Uytdehaagenin nimissä olleen maailmanennätyksen 67 sadasosalla. Uusi ennätys kirjattiin lukemiin 12.58,25.

Viimeisessä parissa luistellut isäntämaan Carl Verheijen (kuvassa) löi kuitenkin luun kurkkuun jenkkiluistelijalle. Vain varttitunti myöhemmin kotiyleisön riemuksi syntyi hollantilaisen toimesta uusi maailmanennätys ajalla 12.57,92. Maailmanennätysmiesten takana myös norjalaiset Lasse Sætre ja Eskil Ervik osoittivat huippukuntoa alittamalla 13 minuutin rajan.